Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баласт"
Името на всеки се съхранява до тогава, докато са живи тези, с които е живял и които го познават. Но на човечеството не е нужен мъртъв символ на личноста, когато вече я няма. Нашата наука и нашето изкуство, безлично съхраняват това, което е направено с обща работа. Баластът на имената на миналото е безполезен за паметта на човечеството.
Александър Богданов
Осигурен ми е някакъв емоционален баласт, като ми даде интимен портрет на един герой, по-специално за разлика от колективния. Имам късмета, че имах много симпатични читатели, но обикновено - ако една книга ви кара да се смеете твърде много, тя преминава от "литература" към "забавление".
Джошуа Ферис
Нужно е военният човек да има колкото характер, толкова и дух; тези, които притежават в повече дух и по-малко характер, са най-непригодни; нещо като кораб, чиито мачти не съответстват на баласта му; за предпочитане е много характер и малко дух. Мъжете, които притежават съвсем малко дух и достатъчно характер, често успяват в тази професия; необходима е толкова основа, колкото и височина. Главнокомандващ с голям дух и също такъв характер е Цезар, Ханибал, принц Южен и Фридрих.
Наполеон Бонапарт