Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бакшиш"
Франк знаеше, че е виновен за арогантност и мизантропия, но компенсира, като беше мил с непознати и даваше наистина добри бакшиши в ресторантите.
Шърман Алекси
Да се чувствате проспериращи означава да плащате сметките си за комунални услуги навреме и с усмивка на лицето. Просперитет означава не само да даваш на бездомника, но и да имаш усмивка на лицето си, когато го правиш. Просперитет също означава да купувате пресни продукти с усмивка на лицето си, вместо да купувате еднодневен хляб или да се пазарите презрели плодове с намръщено лице. Нещо повече, да бъдеш проспериращ означава да даваш щедър бакшиш с усмивка на лицето си, когато сервитьорът ти е дал страхотно обслужване, вместо да се опитваш да го задушиш само с процент или по-лошо, без никакъв бакшиш.
Ърни Зелински
Само губещи и аматьори обвиняват картите. В края на краищата, картите не се интересуват; не заемат страна и нямат памет. Те са сляпо правосъдие, което държи везните й и в дългосрочен план ще дават бакшиш равномерно както за начинаещите, така и за опитните.
Лу Кригер
При никакви обстоятелства не желая да бъда специалист по всичко. Имам право да изляза извън рамките... Пожелавам си шанс, а не сигурност... Искам да се срещна с риска, да копнея за нещо и да го постигна, да преживея крушение и успех. Отхвърлям всяко предложение да продам порива си за дребни бакшиши. Предпочитам да се изправя пред трудностите на живота, отколкото да водя застраховано съществуване. По-добре напрегнатата възбуда на собствения успех, отколкото безличния покой на утопиите. Не заменям нито свободата си срещу благодеяния, нито човешките си достойнства за щедри дарове. Научил съм се сам да мисля, да действам, да гледам света право в лицето и да заявявам: "Това Творение е мое." Всичко се съдържа в думите: "Аз съм свободен човек."
Алберт Швайцер