Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Корито"
Ако няма пясъчници, от които да се копае, тогава трябва да го отсеем от речните корита или от чакъла, или дори от морския бряг. Този вид обаче има тези дефекти, когато се използва в зидария: изсъхва бавно... и такава стена не може да носи сводове. Освен това, когато се използва морски пясък в стени и те са покрити с циментова замазка, се отделя солена ефлоресценция, която разваля повърхността.
Витрувий
Докато вървите, вие отрязвате и създавате онова корито, в което потокът на вашите потомци ще влиза и ще тече.
Никос Казандзакис
Чуйте, хора, наведени над коритото на делника! Аз ви извиквам от камбанарията на една рухнала таванска стая: Човекът започва да става човек! Сърцето ми започва да бие като камбана: Покажи ми как обичаш, за да ти кажа какъв си!
Блага Димитрова
Единственият ми вид спорт са дългите разходки с кучетата по коритото на Искъра. Много обичам сауната, имам си вкъщи и я правя често. Ако нямах вкъщи, сигурно и това щеше да ми коства някакво усилие да отида до някъде. Много обичам масаж, защото не участвам с някакви усилия. Вкъщи имаме два огромни гладиатора.
Катерина Евро