Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изхвърляне"
Какво е да си представиш десет хилядолетното въздействие върху околната среда от изхвърлянето на пластмасова бутилка в кофата за боклук, всичко това за една секунда, необходима за действителното й хвърляне? Или десет хилядолетната история на изгарянето на изкопаеми горива за каране на работа или гладене на риза? Може да е екологично прогресивно, но не е никак приятно.
Дъглас Рушкоф
Изхвърлянето на гнева си върху когото и да било - особено при непознати - не е печеливша тактика. Бъдете особено сладки към барманите и хората, които ви сервират храна.
Елин Хилдебранд
Бил съм също така атакуван от моите опоненти като някой който иска да изчисти факултетите от леви професори. Това не е истина. Първата разпоредба на Хартата на академичните права е, че никой професор не може да бъде назначаван или уволянван заради неговите политически възгледи. Никога не съм призовавал за изхвърляне на професор заради неговите политически възгледи, нито бих го направил.
Дейвид Хороуиц
Дейността ми през годините се е развивала в няколко сродни и все пак разграничени една от друга области: литературно творчество, превод на художествена литература, литературоведски изследвания, литературна критика, преподаване на литература. Това многообразие непрекъснато ме е зареждало с идеи и настроение за работа. Днес ме потупаха по рамото и ми казаха: все пак "цялостният ти принос" не е за изхвърляне. И което е особено съществено, обявиха този принос за влог в българската книжовна култура. Това не е малко признание за човек, който често се е бъхтал на границата между езици и култури, но нито за миг не е имал съмнение, че всичките му усилия са за благото на родната култура.
Александър Шурбанов