Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подметка"
Хората, които имат значение в живота ни, остават с нас, преследвайки най-обикновените ни моменти. Те са с нас в хранителния магазин, докато завиваме зад ъгъла, разговаряме с приятел. Те се издигат през тротоара; ние ги усвояваме през подметките си.
Кристина Бейкър Клайн
Забравихте онези юнски нощи на Ривиерата... нощта, когато пих шампанско от пантофката ви - два литра. Щеше да е повече, но носеше вътрешни подметки.
Граучо Маркс
Непокорните същества са толкова неограничени, колкото пространството Те не могат да бъдат победени, но ако преодолея само мислите за гняв, това ще бъде еквивалентно на победата над всички врагове. Къде бих могъл да намеря достатъчно кожа, с която да покрия повърхността на земята? Но (носенето) на кожа само върху подметките на обувките ми е еквивалентно на това да покрия земята с нея. По същия начин не е възможно за мен да сдържа външния ход на нещата; Но трябва ли да обуздая този мой ум Каква би била нуждата да обуздая всичко останало?
Шантидева
Тя ме последва и ме накара да се замисля какво е, когато стъпиш на дъвка и тя се заби в подметката на обувката ти и се опитваш да я изстържеш при всичко, през което минаваш. Но дъвката има голямо предимство. То не говори.
Катарина фон Бредов