Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пробуда"
Психически шок от внезапното изкачване пробуди в него извратено чувство на превъзходство над обкръжаващите и животинско желание да управлява в колектива.
Виктор Суворов
Това музиката е толкова необикновено нещо. С нея говорим с Господ, или пък изобщо не говорим с Него. Дори и ако не вярваме в Него. Тогава нека тя е език на душата. Ако повярваш, че отвъд плътта си имаш душа, която живее повече от тялото ти, ако наистина има душа, то тогава музиката е онова, което я пробужда. Моята определено я пробуди. И тогава започваш да разбираш и общуваш на друго ниво.
Боно
Да разкажемъ и следния фактъ, който най-добре ще ни потвърди жестокитѣ обноски на рускитѣ властници спрямо тия българи, които сѫ се трудѣли за пробудата на народното съзнание и сѫ имали вѣра въ народнитѣ мишци за освобождението ни. Георги Стойчевъ Мамарчевъ Буюкли, уйка на Сава Раковски, бѣше най-преданъ и полезенъ ратникъ на руското правителство презъ време на войната при Дибича (1828 год.) Той взе участие при обсаждането на крѣпостьта Силистра, като предводитель на самоволни (волонтйори) българи и за геройскитѣ си подвизи...
Божил Райнов
Но какво ми е на мене от това? Воят на чакала, пеещ сред каменните отломки от древността своята дива погребална песен, ме пробуди от мечтанията ми.
Фридрих Хьолдерлин