Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кореспондент"
Отказах се от имейла. Е, почти. През уикенда настроих едно от онези съобщения за автоматичен отговор, като информирах моите кореспонденти, че повече няма да проверявам имейлите си и че вместо това те биха искали да се обадят или пишат, както правехме в старите времена.
Том Ходжкинсън
Благодарение на туитър научавам за революциите в Близкия изток чрез арабски активисти и писатели, не само от американски чуждестранни кореспонденти.
Джейкъб Уайсбърг
Дълги години като чуждестранен кореспондент, аз не само работех заедно със защитниците на правата на човека, но се смятах за един от тях. Да защитя правата на тези, които нямат, беше причината да стана журналист на първо място. Сега виждам движението за човешки права за противопоставяне на човешките права.
Стивън Кинзър
Тогава моите четири години в Русия завършват драматично: с изключване по съветски образец по учебник. Аз съм първият западен щатен кореспондент, който преживява тази съдба след края на Студената война. Аз съм зашеметен. Но моето изгонване не е изненада, мисля си. Това е нещо, което винаги съм приемал като реална, макар и пресилена възможност.
Люк Хардинг
За бай Ганя е приказката... Та това де, не можеше ли, рекох, да се мине без него? Защо трябваше и той да представлява българският народ? Ама ще речете, че той не е официален делегат. Все едно. Щом ходят да го интервюират кореспонденти от важни вестници и неговите думи като оракулско предсказание се разнасят чрез печата по целия свят – иди сетне доказвай, че чрез бай Ганьовите уста не глаголи народът български...
Алеко Константинов