Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миньор"
Любителят на книгите е миньор, който търси злато.
Катлийн Норис
Не призовах за гласуване в началото на стачката на миньорите през 1984 година. Ще съжалявам за това до смъртта си.
Нийл Кинък
Баща ми казваше, че ако въглищата са умрели, страната е умряла. Той беше прав. Икономиката ни почива на гърба на въглищния миньор. Ако нямахме черните диаманти в планините да изгорят, щяхме да загубим повече от половината от енергийните резерви на нацията.
Омър Хикъм
Разбира се, градът се хранеше с цялата пот и труд на миньорите и бедните селекционери в равнините отдолу, но в тези грандиозни каменни сгради те можеха да фалират или да те обесят, както пожелаят.
Питър Кери
Ние където можехме да се осерем, се осрахме... Вижте, аз не знам защо така ме нападат. Накрая обаче като кажа край и ще видим как ще се оправят. Скоро разговарях със собствениците на Миньор (Перник) и ги питах колко пари дават на тези футболисти, за да играят и да се представят по този начин. Оказа се, че в Миньор футболистите получават четири пъти по-малко, отколкото взимат нашите играчи. Направете си сметка. Вижте ги само как играят тези момчета, а вижте ни нас.
Тодор Батков