Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самовнушение"
Силата на самовнушението, позната през Средновековието. Силата на мисълта, на идеята е несъизмерима, неизмерима. Светът е доминиран от мисълта. Човешкото същество индивидуално също е изцяло управлявано от собствените си мисли, добри или лоши. Мощното действие на ума върху тялото, което обяснява ефектите на внушението, е било добре познато на великите мислители от Средновековието, чиято енергична интелигентност е обхващала цялото човешко знание.
Емил Куе
Аз знам, че по силата на самовнушението всяко желание, което държа в мислите си, ще потърси израз в материалния свят и затова ще посвещавам поне по десет минути на ден да мисля върху своите успехи.
Наполеон Хил
Съзнателното самовнушение, направено с увереност, вяра и постоянство, се реализира автоматично, във всички въпроси в рамките на разумното.
Емил Куе
Вярата е състояние на мисълта, което може да се направлява чрез самовнушение.
Наполеон Хил
Ако изпълните ума си с неверие и съмнения в собствените си сили, механизмът на самовнушение ще насити с тях вашето подсъзнание и бавно, но сигурно ще ви завлече във водовъртежа на неуспехите. Но ако изпълните ума си с лъчезарна самоувереност, самовнушението ще захрани с нея вашето подсъзнание и така ще ви помогне да преодолеете всички пречки, които застават по пътя ви, докато се изкачвате до върха на успеха.
Наполеон Хил