Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пластмаса"
Най-футуристичният аспект на Къщата на бъдещето беше, че беше направен почти изцяло от пластмаса.
Патрик О'Рурк
Спомням си, когато бях по-малък и в училище нашите учители ни показваха филми с пластмаса в океана, гладуващи полярни мечки и така нататък. Плаках през всички филми. Съучениците ми се притесняваха, когато гледаха филма, но когато спря, започнаха да мислят за други неща. Не можех да го направя. Тези снимки се запечатаха в главата ми.
Грета Тунберг
Когато бях може би на осем или девет години, за първи път научих за климатичната криза в училище. Учителите ми ме научиха на това и видяхме филми и снимки на пластмаса в океана и екстремни метеорологични явления. Тези снимки просто бяха заседнали в главата ми; Мислех си, че няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Освен ако не разберем определен материал - метал или смола и пластмаса - разбирайки процесите, които го превръщат от руда, например - никога не можем да развием и дефинираме подходяща форма.
Джони Айв
Затворих очи. Представих си нашите неща разпръснати на моравата утре. Майка ми беше права, разбира се. Те бяха просто неща. Части от пластмаса и дърво и картон и стомана. Купове атоми. Знаех твърде добре, че в света има хора, които нямат игри за монополи или легла за състезателни коли. Имах покрив над главата си. Имах храна през повечето време. Имах дрехи и одеяла, куче и семейство.
Катрин Апългейт