Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Класификация"
В моята страна Южна Африка години наред се борихме срещу злата система на апартейда, която разделя човешките същества, деца на един и същи Бог, по расова класификация и след това отказва много от основните права на човека.
Дезмънд Туту
Това, което наричаме неща и къде правим границата между един клас неща и друг, зависи от интересите, които имаме и целите на класификацията. Например животните се класифицират по един начин от месната индустрия, по различен начин от кожарската промишленост, по друг начин от производството на кожи и по все още различен начин от биолога. Нито една от тези класификации не е по-окончателна от която и да е от другите; всеки от тях е полезен за своето предназначение.
Самюъл Хаякава
Не знам дали това е присъщо на Америка въобще или Америка по времето на моето порастване, но по това време беше от много важно значение класификацията на съответствието. Аз бях бях принуден да ходя на неделно училище много години, независимо от факта, че родителите ми не бяха религиозни. Никой не беше религиозен. Просто имаше схема на поведение, която трябва да изпълните.
Тим Бъртън
В САЩ, когато хора като мен започнаха да пишат неща за неравенството, икономическите списания нямаха класификация за неравенство. Не можах да намеря къде да изпратя документите си за неравенството, тъй като нямаше такава тема. Имаше благосъстояние, имаше здравословни проблеми, очевидно имаше търговия. Финансите имаха стотици подгрупи.
Бранко Миланович
В човешката сфера е невъзможна никаква линейна класификация.
Еманюел Муние