Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пенсия"
Няма нищо справедливо по своята същност в изравняването на доходите. Ако правителството ви накаже, че работите повече от някой друг, това е несправедливо. Ако спестявате парите си, но се пенсионирате със същата пенсия като съсед, който харчи свободно, това също е несправедливо.
Артър К. Брукс
Аз имам един съвет. Никога не ходете на работа. Ако в течение на целия си живот вие всеки ден ходите в офис, изведнъж ще ви остават зад вратата и отпратят за пенсия. И тогава вие сигурно няма да бъдете готови за старостта и тя ще ви намери неподготвени. Погледнете на мен. От 12 години всеки ден аз правя едно и също; събуждам се и мисля за това, как да заработя на себе си късче хляб. Живота не се е изменил след като станах старец.
Джон Кейдж
Не бих се противопоставил на създаването на нова система за пенсии, при която една част се основава на колективно осигуряване, но която също стимулира хората да извадят допълнителен личен план.
Жак Делор
Ако можете да се справите с горещи емоции, тогава можете да учите за SAT вместо да гледате телевизия и можете да спестите повече пари за пенсия. Не става въпрос само за блата.
Уолтър Мишел
Правителството прекалено дълго се сблъсква, приема и игнорира престъпленията с бели якички. Време е нацията да се събуди и да осъзнае, че не въоръжените грабители или търговци на наркотици причиняват най-голяма икономическа вреда, а най-много ни вредят престъпниците, живеещи в най-скъпите домове, които имат най-впечатляващите автобиографии. Те крадат пенсиите ни, фалират фирмите ни и унищожават хиляди работни места, унищожавайки безброй животи.
Хари Маркополос