Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Калъп"
Можете да имате това, което искате - ако знаете как да оформите калъпа за това в собствените си мисли. Няма мечта, която да не се сбъдне, ако се научите да използвате Творческата сила, работеща чрез вас. Методите, които работят за един, ще работят за всички. Ключът към силата се крие в това да използваш това, което имаш... свободно, напълно и по този начин да отвориш широко своите канали за повече творческа сила, която да тече през теб.
Робърт Колиър
Светът не може да живее в мир без ООН. Поради тази причина: тя създава разумна гаранция, че цялата тази промяна в света, тези огромни политически и икономически развития, могат да бъдат канализирани, поддържани подредени. Организацията на обединените нации е калъп, който предпазва горещия метал да не се разлее.
Даг Хамаршелд
Природата е дума, алегория, калъп, релеф, ако щете.
Шарл Бодлер
Знаеш ли кой си? Бог те е направил жена. Приемете Неговия дар. Не се страхувайте да бъдете женствени и да добавите физическа и духовна прелест към обстановката, където ви е поставил. Вие сте дете на Бог. Вие сте част от невестата на Христос. Вие принадлежите на краля - вие сте кралска особа. Облечете се и се дръжте по начин, който отразява вашето високо и свято призвание. Бог ви извика от системата на този свят – не позволявайте на света да ви притисне към своя калъп. Не мислете, не се обличайте и не действайте като света; вътрешно и външно, нека другите видят разликата, която Той прави във вашия живот.
Нанси Лий Демос
Страх ме е от калъпите и инстинктът ми към независимост ме кара да бягам в свободната зона на творчеството от всякакви системи, независимо дали се наричат модернизъм, социализъм или капитализъм. За мене творчеството е единствената връзка на човека с Бога, а как ще бъде наречена тази «религия» изобщо не ме интересува.
Иван Кулеков