Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Асфалт"
В Яфа в Сирия и сред номадите в Арабия има езера с огромни размери, които дават много големи маси асфалт, които се отнасят от жителите наоколо.
Витрувий
Измерителният камък, кремък, чакъл, изгорена или неизгорена тухла, използвайте ги както ги намерите. Защото не всеки квартал или конкретно място може да има стена, изградена от изгорени тухли като тази във Вавилон, където имаше много асфалт, който да замени варовик и пясък, и въпреки това е възможно всеки да бъде снабден с материали с еднаква полезност така че от тях да се изгради безупречна стена, която да трае вечно.
Витрувий
След като изляох от от хотела си в Ню Йорк, започна да ме преследва жена папарак, която изведнъж се спъна в нещо и падна, разбивайки си устата в асфалта. Аз се завтекох до нея и я попитах "Добре ли сте?", а тя в същото време не спря да ме снима.
Кейт Мос
Ако се чувствах наблюдаван от някого, стъпките ми ставаха неудобни и автоматични, сякаш непрекъснато се страхувах, че няма да знам как да ходя и че от един момент на следващия ще рухна на асфалта.
Мирча Картареску
Всичко се е променило. В момента, в който колата се плъзна по мокрия асфалт, целият ми живот се промени. Всичко виждам ясно, сякаш стоя отстрани. Не мога да продължа така.
Клеър Макинтош