Цитати на тема "Вопъл"
На всички вярващи в нашия Господ Иисус Христос искам да кажа, че не може едновременно да служат на Бога и на мамона, тоест не могат да вярват и едновременно с това да мамят, заблуждават, крадат, лъжат и нанасят вреди на друго лице; а още повече да осъждат, клеветят, блудстват, убиват, предават. За всичко това ни говори и Светото Писание: невъзможно е да излъжеш Бог; каквото си посеем, това и ще пожънем. Затова, нека помислим за нашите деца и внуци; за това, което ги чака, ако вярваме в каквото и както ни е угодно, наместо в Христа, който се е разпънал и е пострадал невинно заради нас. Скъпи мои, от всеки от нас зависи по-нататъшното развитие на събитията в света и в родината му. Нека се обърнем към Бог със сърдечни вопли за помилване и да изоставим цялата злоба и мерзост на греха.
Илий Ноздрин
Вярата в Христа е не само това, да пренебрегваш удоволствията в живота, но и това, щото търпеливо и благодушно да понасяш всяко изкушение, печал, скръб и неприятни преживявания, докато благоволи Бог да погледне на теб. Подражавайки на Давида, който казва: " Твърдо се уповах на Господа, и Той се наклони към мен и чу моите вопли” ( Пс. 39:1), т.е. като търпях скърби, аз се уповавах на Господа, че ще ми помогне; затова Господ, виждайки, че аз не се поколебах да чакам помощ от Него, погледна към мен и ми яви Своята милост.
Симеон Нови Богослов
Закуските, пикниците, океанските пътешествия, маскарадите, вестниците, разходките с лодка. Не се връзват много с трагедиите. Но в живота трагедиите не са безкраен вопъл. Тя е и това, което я предшества. Еднообразни часове, дни, години, и изведнъж – удар с нож, експлозия на снаряд, политане на автомобил от моста.
Маргарет Атууд