Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сведение"
Няма нищо по-лесно от това, когато всички последствия са вече известни, да се върнеш в началото на събитията и да даваш най-различни оценки. И няма нищо по-сложно от това да се ориентираш в цялата съвкупност от въпроси, в цялото противоборство на силите, в противопоставянето на множество мнения, сведения и факти – непосредствено в дадения исторически момент.
Георгий Жуков
Познаването на истинската възраст на Земята и на изкопаемите сведения прави невъзможно всеки балансиран интелект да вярва в буквалната истина на всяка част от Библията по начина, по който го правят фундаменталистите.
Франсис Крик
Книгата не заслужава читатели, ако в нея няма практически полезни сведения.
Ерик Маккормак
Сега е такова време, че ние знаем много молитви, а се молим малко. Ядем постна храна, а не постим. Събираме сведения за духовния живот, а нямаме опита му. Изповядаме грехове, а не се каем. Ходим в храмовете и стоим на службите, а душата не се смирява пред Твореца. Всичко е от това, че сърцето е затворено. То трябва да се отвори, за да пусне Христа.
Паисий Светогорец
Благодаря на всички за подкрепата! Благодаря и на колегите от полицията за професионалното отношение! Бях извикан да давам сведения по три сигнала. И трите са на база кой какво е чул от друг, който също е чул нещо. И то преди 12 години. Това е несериозен опит да ме сплашат и унижат. Така работят комунистическите служби на Рашков. ЦИК също беше впрегната да ме унижава вчера, но през нощта се усетиха, че ако ме оставят депутат, не могат да ме викат на разпит и си смениха позорно решението. За всичко това е отговорен Радев. Аз ще му простя, но народът и историята – не!
Бойко Борисов