Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Военнослужеща"
Работете по въпроса за промяна на стандартите за строителство на жилищни сгради, предимно жилищни сгради за военнослужещи, и ще започнем с Далечния изток. Обръщам ви внимание на това и желая това да стане бързо и достойно за руските офицери, за да спрат нашите хора да живеят в тези вонящи "хрушчовки".
Владимир Путин
Разбирам жертвите, които американските военнослужещи и жените са направили, за да защитят свободата и демокрацията в моята страна и по света.
Сай
Накрая искам да си спомня милионите съюзнически военнослужещи и военнопленници, които изживяха историята на Втората световна война. Много от тези мъже никога не се прибираха вкъщи; много други се завърнаха с емоционални и физически белези, които ще останат с тях до края на живота им. Излизам от тази книга с най-дълбока признателност за това, което тези мъже издържаха и това, което жертваха, за доброто на човечеството. Именно на тях е посветена тази книга.
Лаура Хиленбранд
Това не ме притеснява, защото ние няма и няма да воюваме с украинския народ. Слушай ме, слушай внимателно. Така че искам да ме разберете недвусмислено: ако вземем такова решение, тогава само за да защитим украинските граждани и нека някой от военнослужещите да се опита да стреля по техния народ, който, зад когото ние ще стоим отзад, а не отпред, но отзад. Нека се опитат да стрелят по жени и деца. Ще гледам тези, които ще дадат такава заповед в Украйна.
Владимир Путин
Има повече изморени командири на дивизии, отколкото изморени дивизии. Изморените офицери винаги са песимисти. Помнете това, когато оценявате докладите им. ... Всички доклади, които се изпращат от дадена военна част след мръкване – тоест когато информацията е събрана в края на деня (когато умората е най-голяма) – трябва да бъдат приемани със скептицизъм от следващата по-главна военна част. Докладите на ранените (военнослужещи) винаги са преувеличени и надценяват врага.
Джордж Патън