Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Арменец"
Винаги ми е било интересно, че няма кръвен тест - нищо, което да знам - за да се разграничат арменците от турците, християните от мюсюлманите, светците от грешниците, добрите от лошите. В крайна сметка кой наистина знае - може би Бог?
Марк Мустян
- Няма значение. Каквото и да правите, случаят няма да остане скрит. Тук има много хора като Томас Ефенди, които са готови да ви предадат. Местните арменци, ако има възможност да спечелят турците, няма да се спрат пред нищо. Арменецът често вреди на себе си повече от всеки друг; той сам си е враг...
Рафи
Трябва да се каже, че броят на влъхвите или царете в тази легенда не винаги е бил три. В римските катакомби на фрески са изобразени групи от магове от два, четири и шест души, докато сред сирийците и арменците техният брой достига дванадесет. Едва по-късно номер три беше здраво установен...
Зенон Косидовски
Сирийците и арменците обвиниха римските християни, че възприемат езически култ, въпреки че самите те могат да бъдат упрекнати за същото, тъй като те празнуваха Коледа на 6 януари, когато в Александрия се празнува раждането на бога Озирис, идентифициран със слънцето.
Зенон Косидовски
Вие сте руснак, гражданин на Русия. Аз съм азербайджанец, гражданин на Русия. Арам е арменец, гражданин на Русия и роден московчанин в допълнение. И какво сме сега? Да се убиете един друг?
Едуард Багиров