Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неудовлетворение"
Авторитарното поведение е компенсация на слабост, неувереност и неудовлетворение.
Макс Люшер
Едно от неудовлетворенията да имаш ум, обучен да мисли и да разглежда възможностите, беше, че не може просто да бъде спрян, след като бъде ангажиран.
Мел Одом
Сигурен съм, че едно от неудовлетворенията да бъдеш западен ентусиаст на японската храна и култура е, че всеки ден се сблъскваш с абсолютната сигурност, че ще умреш невеж.
Антъни Бурдейн
Независимо дали ядем, спим, работим, играем, каквото и да правим, животът съдържа неудовлетворение, болка. Ако изпитваме удоволствие, ние се страхуваме да не го загубим; ние се стремим към все повече и повече удоволствие или се опитваме да го задържим. Ако страдаме от болка, искаме да избягаме от нея. Изпитваме неудовлетвореност през цялото време. Всички дейности съдържат неудовлетвореност или болка, непрекъснато.
Чогям Трунгпа
Още при първото известеие за тази война (войната за независимост на САЩ – бел.цит.), сърцето ми беше вербувано... Републиканските отношение ме очароваха и когато новите ми родители (тъста и тъщата му – бел.цит.) ми издействаха място в двора, не се поколебах заради собствената си независимост да предизиквам нечие неудовлетворение.
Жилбер дьо Лафайет