Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Перце"
Рождените ни дни са перца в крилата на времето.
Жан Паул
Наистина можете да бъдете ръгани в гърба и да не го усещате много, но само едно перце около устните ви и наистина го усещате.
Хелън Фишер
Драмата се изви от мощта на собствената си грация, като водопад, потъващ в горски басейн. Под думите водното разнообразие от звуци, тишини и ужасяващи мистерии биеха в пулса ми, в приливите и отливите на музиката. Аз не бях композиторът, а просто проводникът, докато това ново творение се излива от мен, носейки се като перце върху Божия дъх.
Мери Шарат
В Писанията Бог се явява като Отец и въпреки това Светият Дух избра да ми разкрие Божието лице като Майка. Никога не съм мечтал да се наричам свят, никога не съм предполагал. И все пак Бог, когото нарекох Майка, избра да даде благодат на дори една толкова недостатъчна като мен с екстаза на Светия Дух, движещ се през мен. И така се превърнах в рупор на Майката, перце на Нейния дъх. Как трябваше да опиша такава мистерия на Гиберт? Никога не съм търсил виденията, но те идваха.
Мери Шарат
Всяка стъпка в посоката на фашизма – всяко оскубано перце – нанася щети на индивидите и обществото; всеки прави следващата стъпка по-къса. За да държим линията, трябва да признаем, че деспотите рядко разкриват намеренията си и че лидерите, които започват добре, често стават по-авторитарни, колкото по-дълго държат властта.
Мадлин Олбрайт
Дългът е тежък като планина, смъртта е лека като перце.
Робърт Джордан