Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изгонване"
Босна винаги е била място за напускане, бягство, изгонване и всички късметлии, които напускат, бягат или са изгонени, и ако дотогава не са знаели какви са, стават босненци в момента, в който се установят някъде другаде в един свят, по-щастлив от Босна.
Джевад Карахасан
След като прие ключовете за Йерусалим, като нов владетел на града, той покани евреите да живеят, да се молят и да бъдат сред жителите на Ерусалим. След 500 години на изгонване от римляните, именно Омар и плуралистичният дух на исляма доведоха евреите у дома в Йерусалим. Днешните мюсюлмани би било добре да си спомнят начините на тези ранни мюсюлмански светила.
Ед Хюсеин
Докога ще обвиняваме Запада и ще се утешаваме в теориите на конспирацията? Изгонването на екстремисти е изцяло под контрола на мюсюлманите.
Ед Хюсеин
Ако има книги по психология, изгонването на демоните вече е остаряло.
Кристофър Ишъруд
Тогава моите четири години в Русия завършват драматично: с изключване по съветски образец по учебник. Аз съм първият западен щатен кореспондент, който преживява тази съдба след края на Студената война. Аз съм зашеметен. Но моето изгонване не е изненада, мисля си. Това е нещо, което винаги съм приемал като реална, макар и пресилена възможност.
Люк Хардинг
Подозирам, че от цялата история за рая достоверен е само моментът на изгонването.
Веслав Брудзински