Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Копито"
При всяка твар е дадено оръжие за самозащита - на някого рога, на друг копита, болка или отрова, аз имам дарбата на красноречието. Докато устата ми не млъкне, най-добре е да не се забъркваш с мен.
Виктор Франкъл
Ако не си на коня, ти си под неговите копита.
Веселин Георгиев
Перата са сред най-сложните структурни органи, открити в природата. Нищо със сравнимо измерение не е по-силно. Те са направени от кератин, същият като човешките нокти, копитата на коня и рога на носорог, но кератинът в перата, поради разликата в молекулярната структура, е още по-здрава.
Сай Монтгомъри
Еремон обичаше да казва, че копитата могат да правят скорост, докато ръцете могат да правят музика.
Т. А. Барън
Ако ти слушаш тропот на копита, ти търсиш кон, а не зебра.
Джим Грант
Магаре, попаднало на лед, колкото и да го дърпаш, то се хлъзга въпреки копитата си. И за да го изнесеш от леденото пространство, трябва да го повлечеш. В България един милион избиратели със своя негативен вот извлякоха НДСВ и настоящия премиер от политическата арена. Те би трябвало да имат морала, който носеха много от предходните лидери в България в годините на прехода. Губиш изборите - подаваш оставка с кабинета и си отиваш! Ставаш опозиция.
Желязко Христов