Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прилагателно"
Ще ви дам моето определение за нация, а вие можете да добавите прилагателното "еврейски" Според мен една нация е историческа група от хора с разпознаваема сплотеност, обединени от общ враг. Тогава, ако добавите към това думата "еврейски", ще получите това, което разбирам като еврейска нация.
Теодор Херцел
Прилагателното, когато не дава живот, убива.
Висенте Уидобро
Зеленото е процес, а не статус. Трябва да мислим за "зелено" като глагол, а не прилагателно.
Даниъл Голман
Притеснява ме обезценяването на думата "дизайн". Сега се чувствам някак неудобно да ме наричат дизайнер. Всъщност предпочитам немския термин Gestalt-Ingenieur. Apple и Vitsoe са сравнително самотни гласове, които се отнасят сериозно към дисциплината дизайн във всички ъгли на своя бизнес. Те разбират, че дизайнът не е просто прилагателно, което да поставите пред името на продукта, за да повишите по някакъв начин изкуствено стойността му. Все по-малко хора разбират, че дизайнът е сериозна професия; и за нашето бъдещо благополучие се нуждаем от повече компании, които да приемат сериозно тази професия.
Дитер Рамс
Удивително е да се наблюдава колко много психолози и психиатри са приели този вид пропаганда и са повярвали, че хомосексуалните мъже и жени са дискретно различни от хората, които реагират на естествени стимули. Вместо да се използват тези термини като субстантиви, които означават лица, или дори като прилагателни за описание на лица, те могат по-добре да се използват за описание на природата на явните сексуални отношения или на стимулите, на които индивидът реагира еротично.
Алфред Кинси
Искам да изживея един епичен живот. Такъв, който да изпиша с големи прилагателни, да задраскам скучните абзаци и да подчертая правописните си грешки!
Исабел Алиенде