Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Парижанин"
Никой не става истински парижанин, без да се научи да си поставя маска на радост върху скърбите си и маска на тъга, скука или безразличие на вътрешната радост.
Гастон Льору
Забавлявам се, не като карам хората да вярват на това, което аз желая, а като им позволявам да вярват на това, което искат. Тези глупаци от парижани заявяват, че съм на петстотин и ги потвърждавам в идеята, тъй като това им харесва.
Алесандро Калиостро
Докато гледам всички вас, събрали се тук, искам да кажа, че не виждам стая, пълна с парижани с цилиндри и диаманти и копринени рокли. Не виждам банкери и домакини и чиновници в магазини. Не. Обръщам се към всички тази вечер, каквито наистина сте: магьосници, русалки, пътешественици, авантюристи и магьосници. Вие сте истинските мечтатели.
Брайън Селзник
Според мен, берлинчани са по-добри от парижани, по-общителни от лондончани и се радват на живота много повече от нюйоркчаните.
Джефри Дивър
- Майка ми се оплака от навика на парижани да се блъскат в туристи по тесните тротоари. - Сблъсквам ли се с тях? - попита тя озадачена. - Чувствам се като такъв тромав американец. - Не, не - поправих го аз. - Това е техният начин да кажат здравей.
Кейт Бетс
Намерих изолацията на този емигрантски живот за патетична. Дори след години живот в Париж моята кръстница Санди не беше по-различна. Тя щеше да отклони предложенията ми да общува с парижани. - Не говоря френски! 0 би казала тя със свиване на рамене. - Те не се интересуват от никой, който не говори техния език.
Кейт Бетс