Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преброяване"
...броят на светците все още не е нараснал до нивото, при което преброяването ги прави отделна статистическа категория.
Джордж Стиглър
Демокрацията не е гласуване, а преброяване на гласове.
Том Стопард
Аз съм тук. Мен ме няма. Новото преброяване на човечеството.
Елиас Канети
Вижте какво има в капка вода. Цялото семе на Вселената. Ела ела. Вижте какво има вътре в капка кръв. Съставът на живота. Всичко е там. Мразенето също. Приближаваме се до мистерията на живота, но е невъзможно да разберем мистерията на омразата. Онзи вид омраза, която кара хората не само да убиват, но и да искат да ви изтрият от преброяването на ражданията. Трябва да се съсредоточа върху тази мистерия. Прочетете всичко, което има. Трябва да е в капка кръв. Трябва да има своята химия.
Мануел Ривас
Всеки човек, преминаващ през този живот, несъзнателно ще остави нещо и ще вземе нещо. По-голямата част от това "нещо" не може да бъде видяно, чуто, номерирано или научно открито или преброено. Това е какво оставяме в умовете на другите хора и какво оставят те в нашите. Памет. Преброяването не го отчита. Нищо не се брои без него.
Робърт Фулам
Но никога не съм посвещавал реплика на никого. По чисто практически причини. Ако се бях съгласил да възхвалявам приятелите си, моите произведения щяха да бъдат банално преброяване на населението, нещо като московски и петербургски телефонен указател преди появата на телефона.
Светислав Басара