Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лък"
Лъкът шепне на стрелата, пускайки я: "В твоята свобода е моята".
Рабиндранат Тагор
Човек без пари е лък без стрела.
Джак Макдевит
Чрез него можех да свиря музиката, която чух в душата си. Аз бях цигулката, той беше лъкът.
С. Джей-Джоунс
Ако разбирате реална практика, тогава стрелба с лък или други дейности могат да бъдат дзен. Ако не разбирате как да практикувате стрелба с лък в истинския му смисъл, въпреки че тренирате много усилено, това, което придобивате, е просто техника. Това няма да ви помогне през цялото време. Може би можете да ударите целта, без да се опитвате, но без лък и стрела не можете да направите нищо. Ако разбирате смисъла на практиката, тогава и без лък и стрела стрелбата с лък ще ви помогне. Как ще получите такава сила или способност е само чрез правилна практика.
Шунрю Сузуки
Отново, подобно на подхода на Дзен за стрелба с лък или нещо друго, вие идентифицирате целта и след това забравяте за нея и се концентрирате върху процеса.
Ивон Шуинар
Научих се как да се придържам сред тролове, елфи, хобити или таласъми. Научих, че приятел може да бъде загубен от алчност и сребролюбие. Научих, че решаването на гатанки може да е също толкова важно умение за оцеляване, колкото и владеенето с лък. Знам как да говоря с дракон и че е най-добре да не го правя.
Карън Джой Фаулър