Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преувеличаване"
Ние настояваме да бъдем Някой, с главно Н. Ние получаваме сигурност от определянето на себе си като безполезни или достойни, по-висши или по-ниски. Губим ценно време в преувеличаване, романтизиране или омаловажаване със самодоволна увереност, че да, това сме ние. Ние бъркаме откритостта на нашето същество - присъщото чудо и изненада на всеки момент - за солидно, неопровержимо аз. Заради това недоразумение ние страдаме.
Пема Чодрьон
Любовта е грубо преувеличаване на разликата между един човек и всички останали.
Пол Блум
Тя чувства, че дори тя не знае какво е семейството й, че никога не е адекватна в опитите си да ги опише, че се колебае между преувеличаване на поведението им, което я кара да се чувства виновна, или омаловажаване, което също я кара да се чувства виновен, но друга вина, по-вътрешно насочена.
Сали Руни
Никога не съм писал съзнателно, кълна се в Бога, сатира. Думата означава преувеличаване на слабостите на човечеството. За мен човечеството просто има слабости. Не е нужно да го натискате!
Том Улф
Известно е, че човечеството по своята природа е склонно - винаги и навсякъде - към опасно преувеличаване на историческото значение на съвременните събития поради факта, че те са важни лично за поколението, което е обхванато от тези събития.
Арнолд Джозеф Тойнби
Да се подценявате е също такова отклонение от истината, като преувеличаването на способностите си.
Артър Конан Дойл