Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пребиваване"
Първо, не е маловажно законодателните текстове на Стария Завет да бъдат поставени в устата на Мойсей и в рамките на повествователната рамка на пребиваването в Синай.
Пол Рикьор
Първият ми опит в Холандия беше много приятен, изключително приятен. Искам да кажа, че получих разрешение за пребиваване, статут на бежанец, в рамките на четири седмици след пристигането. Хората се отнасяха изключително добре с мен.
Аян Хирси Али
Четенето на художествена литература е важно. Това е жизненоважно средство да си представим живот, различен от нашия, което от своя страна ни прави по-съпричастни същества. Следвайки сложни сюжетни линии, нашият мозък се простира отвъд 140-те знака на мисленето със звук, а пребиваването в света на романа ни дава способността да бъдем тихи и сами, две умения, които изчезват по-бързо от полярните ледени шапки.
Ан Патчет
Не бях научил през годините, че пребиваването в миналото е толкова безполезно, колкото и мъка за бъдещето.
Скот Прат
Благодарение на рафинираните наслаждения на живота и пребиваването в афектирано състояние, хората са престанали да възприемат умереното и тихото.
Хайнрих Вьолфлин
Защо толкова лесно промених мястото си на пребиваване, защо се преместих толкова свободно от един живот в друг, защо, за разлика от повечето баски в Маями, които познавах и с които играех, никога не изпитвах никакво чувство за принадлежност, съпричастност. Нито родината, нито клановото племе, нито почвата.
Жан-Пол Дюбоа