Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Аутист"
Някои учители просто имат способност да работят с деца аутисти. Други учители го нямат.
Темпъл Грандин
Работата с аутизма е, че постепенно ставаш все по-малко аутист, защото продължаваш да учиш, учиш как да се държиш. Все едно да си в игра; Винаги съм в игра.
Темпъл Грандин
За да дам кратка версия, научих, че всяко човешко същество, със или без увреждания, трябва да се стреми да направи всичко възможно и като се стремите към щастие, вие ще стигнете до щастието. За нас, виждате, да имате аутизъм е нормално – така че не можем да знаем със сигурност какво е вашето "нормално" дори. Но докато можем да се научим да обичаме себе си, не съм сигурен доколко има значение дали сме нормални или аутисти.
Наоки Хигашида
Има три различни начина, по които децата аутисти ще взаимодействат с животни.Те трябва също така да се уверят, че не стават прекалено груби с животните си - те трябва да се научат как да галят кучето правилно, те не могат да го дърпат за ушите и подобни неща.
Темпъл Грандин
Първо не се определям като аутист. Не искам да съм професионален аутист. Мисля, че е важно да имаш истинска работа.
Темпъл Грандин
Мисля, че в много отношения ние аутистите сме нормалните, а останалите хора са доста странни. Те продължават да казват, че изменението на климата е екзистенциална заплаха и най-важният проблем от всички. И все пак те просто продължават както преди.
Грета Тунберг