Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пети"
Не съм произлязъл от академичен произход. Баща ми беше умен човек, но имаше образование в пети клас. Той и всичките му приятели бяха водопроводчици. Всички те са родени около 1905 г. в голяма бедност в Ню Йорк и е трябвало да отидат на работа, когато са били на 12 или 13 години.
Ленард Съскинд
Искам отново да съм в пети клас. Това е дълбока тъмна тайна, почти толкова голяма, колкото и другата. Пети клас беше лесен - достатъчно голям, за да играе навън без мама, твърде малък, за да излезе от блока. Перфектната дължина на каишката.
Лори Халсе Андерсен
Познавам много по-стари писатели, които са били много успешни и чиито книги вече са изчерпани, така че трябва да отидете до продавачите на антикварни книги, за да купите техния пети или осми роман или каквото и да е.
Уилям Бойд
Да вземе за пример... производството на карфички. Един работник изтегля телта, друг я изправя, трети я обрязва, четвърти заостря краищата, пети оформя края за главичката,; изготвянето на самата главичка изисва две или три самостоятелни операции; поставянето и представлява отделна операция, полирането на карфичката – съвсем друга; самостоятелна операция е дори завиването на карфичките в пакетчета.
Адам Смит
Фактът, че три пети от невроните на октопода не са в мозъка, а в пипалата им, предполага, че всяко има свой собствен ум.
Сай Монтгомъри
Започва път от моя праг, безкраен и покрит с трева. Увлечен в неговия бяг, и аз ще трябва да вървя, да тропам с морните пети, додето стигна друм голям, събрал пътеки и мечти. А после накъде? Не знам.
Джон Роналд Руел Толкин