Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сираче"
Сирачето в детската литература позволява на детския герой сами да придвижат историята напред. Мисля, че колкото и да е щастливо семейство, всяко интелигентно дете си мисли: "Как се родих на тези родители?" - става въпрос за намиране на вашето място в света.
Брайън Селзник
Кидо - тук има проблем. Имаме вещици, имаме Зло, имаме сираче и имаме отвличане. Каква е сделката?
Вивиан Френч
Правех моя малък щанд, който направих за красивите момичета, така че те бързо ще ме харесат и няма да се опитат твърде много да ме опознаят извън ролята ми на мъдрец Камерън сирачето. Може би това беше малко като флирт, но и вид защита: Не се приближавайте твърде близо; Аз съм само шеги без съдържание.
Емили М. Данфорт
Отидете в детския приют и погледнете нещастните малки сирачета. Те са като агънца, изгубили своята майка, и гледат кой от посетителите ще им покаже поне малко любов. Децата просто ще се залепят за такъв човек и вече ще е много трудно да ги откъснеш от него. Отидете, вижте как жадуват за любов. А с какво се отличават от тях децата, които не са обичани от своите родители? Те са точно същите такива сирачета.
Порфирий Кавсокаливит
Само сираче може да се държи така самоуверено, но под самоувереността се крие отмъстителност – в дълбините на душата си те издевателстват над всички. Че как иначе – как сàмо се е отнесла съдбата с тях.
Маргарет Атууд
Голяма работа! Жандармите щяха да разстрелят най-много стотина избиратели! Е, та голяма работа ли е? Всичко на всичко щяха да се почернят около двеста къщи. Да речем, на другата неделя ще дойде войска и тя да разстреля, да избие най-много, най-много триста души. Колко къщи сирачета – петстотин къщи! Хепидже маслахат!...
Алеко Константинов