Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Олимпиада"
Според мен е порочна идеята на Олимпиадите Измерване на националният престиж със златни медали е като да се измерва мъжката потенция с количеството изпита виагра.
Ай Уейуей
Китай след Олимпиада ще напредва много бавно. Но исканията за свобода - от обикновените хора, но и от членовете на партията - няма да бъдат толкова лесни за задоволяване.
Лиу Сяобо
Не, това не е спорт, това беше тиха война на силните срещу слабите в света. Страните от третия свят трябваше да бъдат напомняни на всеки четири години, че са безсилни. Това беше истински тормоз и не можеше да продължава така. Броят на разрешените игри на Олимпиадата също постепенно намалява. Първоначално беше възможно да се състезава и в области като дърпане на въже, риболов и нестинарство, но след това бяха разрешени само онези отрасли, в които можеха да се обучават спортисти от силни държави.
Рафик Шами
Днешните работници трябва да се доближават до работното място подобно на атлетите, които се подготвят за олимпиадата, с една разлика. Те трябва да се подготвят като някой, който тренира за олимпиадата, но не знае в какъв спорт ще се занимава.
Томас Фрийдман
Грижата за много болно дете беше Олимпиадата по родителство.
Крис Клийв
Ако Олимпиадата се провали, правата на човека ще пострадат. Правителството ще спре да обръща внимание на останалия свят. Аз лично мисля: ние искаме Игрите и искаме правата на човека да се спазват.
Лиу Сяобо