Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Капчица"
Просветлението е като луна, отразена във водата. Нито луната се намокря, нито водата се разплисква. Въпреки че светлината й е необятна, луната се отразява във всяка малка локвичка. Цялата луна и цялото небе се побират в една-единствена капчица роса върху стръкчето трева.
Доген
Какво може да даде един човек на друг, освен капчица топлина? И какво би било повече от това?
Ерих Мария Ремарк
Когато сте влюбени в работата, енергията идва по-естествено. Искате да се събудите сутрин, за да напишете повече материал, или да излезете на сцената и да дадете всяка капчица емоция, която имате.
Матю Хъси
Имах твърде много глупава гордост, за да се съобразявам с глупавите си идеи. Достатъчно, че когато се смеси с моята несигурност, ме остави парализиран, неспособен да преодолея възможността един разкайващ се мен да бъде отхвърлен също толкова сигурно, колкото и непокаяният и да остана без капчица достойнство. достойнство. Как така е най-важно за нас, когато имаме най-малко право на това?
Мег Уайт Клейтън
Шино ме погледна право в очите и се усмихна, като лицето й преливаше от някаква вътрешна сила. Тази сила сякаш събираше капчици пот, които блестяха на челото й, след това изскочиха от лицето й и скочиха към сърцето ми с ритъм като вълнички по вода.
Тецуо Миура
Вярно е, че не можете да вземете отделна капчица дъжд и да кажете откъде е дошла или къде ще свърши. Но можете да кажете с доста добра сигурност дали утре ще бъде облачно.
Хана Фрай