Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Химиотерапия"
За повечето хора химиотерапията вече не е камерата на ужасите, за която често си я представяме. Да, това е изпитание за някои хора, но не беше за мен, нито за повечето от пациентите, които опознах по време на четирите си периодични посещения в химиотерапията.
Джералдин Брукс
Един ден имах пациент, който минаваше през химиотерапия, който дойде при мен и каза: "Ще продължа с това, което правя, но трябва да ми кажете какво е това, с което воювам."
Сидхарт Мукхърджи
Една от най-великите тайни на химиотерапията се състои в това, че понякога унищожава тумора, но твърде малко влияе на продължителността на живота.
Давид Серван-Шрайбер
Те също получиха много по-малко агресивни грижи в края на живота си, с по-малко кръгове химиотерапия и по-дълъг престой в хоспис. Но изследователите бяха изненадани да открият нещо друго. Групата с палиативни грижи оцелява средно 11,6 месеца, в сравнение с 8,9 месеца за контролната група.
Джо Марчант
Други неща, които научих тогава: химиотерапията те заслепява. Краде косата ви и ви заслепява. Майка ми дори не можеше да чете в края.
Джули Бъксбаум
Хората не изпитваха толкова срам около него и че не чувстваха толкова унижение около него. И другото нещо, за което хората ми дадоха много обратна връзка - нещо, от което съм много развълнуван - са всички неща около химиотерапията като "съпричастен воин".
Ева Енслър