Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Денонощие"
Нищо на света не е напълно грешно. Дори спрелият часовник е верен два пъти в денонощието.
Паулу Коелю
Много хора смятат, че след като съм пиян в историите си, трябва да съм пиян 24 часа в денонощието. Що за глупава логика е това? Би било все едно да видите Майкъл Джордан в ресторант и да си помислите: "Защо не си в баскетболният си екип?" Оставям много повече, отколкото влагам.
Такър Макс
Когато националните телевизионни новини бяха ритуал веднъж вечер, оттогава те се превърнаха в навик за денонощие, който се предлага в канали, посветени изцяло и непрекъснато на разпространението им.
Дейв Ицкоф
През периодите на най-ожесточените сражения... лично на мене ми се удаваше да спя не повече от два часа на денонощие, и то с прекъсвания. За да поддържам физическите си сили и работоспособност, ми се налагаше да прибягвам до кратки, но чести физически упражнения на студа и силно кафе, а понякога и до двайсет минутно бягане със ски. Когато кризата в сраженията за Москва отмина, аз така дълбоко заспах, че дълго време не можеха да ме събудят. Тогава два пъти ми е звънял Сталин. Отвръщали му: "Жуков спи и не можем да го разбудим". Върховният казал: "Не го будете, докато сам не се наспи". През това време, докато съм спал, Западният фронт на нашите войски се придвижил напред на не по-малко от 10-15 километра. Събуждането се оказа приятно...
Георгий Жуков
Младежите са като часовник: трябва да бъдат навивани всяко денонощие.
Янина Ипохорска
Повреденият часовник два пъти в денонощието показва вярното време, а в продължение на няколко години може да се похвали с дълга поредица от точни показания.
Мария фон Ебнер-Ешенбах