Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безкрай"
Какво чувство изпитваш, когато се отдалечаваш с кола от свои хора и ги гледаш как се смаляват в прерията зад теб, докато черните точици, в които са се превърнали, съвсем се стопят? Изпитваш чувство за безкрая на света, издигнал свод над теб, и чувство за раздяла. Но ние едва чакахме да започнем следващата луда авантюра под небето.
Джак Керуак
Да изучаваш Будизма, значи да изучаваш собственото Аз. Да изучаваш собственото Аз значи да го забравиш. Да забравиш собственото Аз означава да бъдеш просветлен от всичко, което те заобикаля. Да бъдеш просветлен от всичко, което те заобикаля, означава да отхвърлиш собственото си тяло и разум и телата и разума на другите. Просветлението изчезва безследно - и тази безследност продължава безкрай.
Доген
Не искам, като Джордж Лукас, да бъда роб на своите произведения безкрай.
Джеймс Камерън
Убий или ще бъдеш убит, изяж или ще бъдеш изяден – такъв е бил законът и той се подчиняваше на неговата повеля, достигнала до него от безкрая на времето.
Джек Лондон
Животът е битка безкрай за умове и сърца. Нищо не е такова, каквото изглежда. Търсете истината и се учете да я разпознавате. Това е най-трудно. Понякога е на косъм от онова, което се приема за нея.
Слава Севрюкова
Най-същественото е тук, съвсем близо, изключително просто: в един звън, в една въздишка, в един дъх, в почти нищо. (Възхвала на безкрая)
Филип Солерс
В училище (да си учител) е супер. Купон безкрай. Ако успееш да се сдушиш с децата и им влезеш под кожата – нито минутка няма да ти е работа, ами купон и цяло приключение. Поне при мен беше така. Аз успях да се сприятеля с тях, това е най-добрият и успешен вариант.
Емил Чолаков