Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комета"
През по-голямата част от историята на нашия вид бяхме безпомощни да разберем как работи природата. Приемахме всяка буря, суша, болести и комети лично. Създадохме митове и духове в опит да обясним моделите на природата.
Ан Друян
Ако родителите са неподвижните звезди във вселената на детето, неясно разбираемите, отдалечени, но постоянни небесни сфери, братя и сестри са ослепителните, понякога изгарящи комети, които свирят наблизо.
Алисън Гопник
Поклоните са съставна част от спектакъла. От кометата поне опашката трябва да остане в ръцете на зрителя.
Мая Плисецкая
В живота ни има хора, които обичаме, губим и неизменно копнеем. Те обикалят около сърцата ни като Халеевата комета, преминавайки във вселената ни само веднъж, или ако имаме късмет, два пъти в живота.
Джейми Форд
Ти си небесната Халеева комета; имаме един шанс да те видим как блестиш.
Макс Лукадо
Той каза - аз съм син на комета, носех океани в джобовете си и можех да стигна до октомври с ръка.
Ален Боске
Но тази първоначална, пламтяща комета в небето, Голяма идея е само началото. Всяка книга е съставена от мозайка от хиляди малки идеи, идеи, които неизменно ми идват в два през нощта, когато будилникът ми е настроен за седем.
Лорън Уилиг