Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обсебване"
Обсебването винаги е разрушително.
Минет Уолтърс
Има бъркотия в паметта, която ви напомня за важен човек, постижение или събитие от миналото ви. Мисля, че в домовете на хора с известна степен на депресия често се събират безпорядък в паметта. И след това има може да ми потрябва един ден безпорядък, в който хората се хващат за неща в очакване на въображаемо бъдеще. Сред тези хора забелязах повтаряща се тема за безпокойство... Може би е възможно нещата, които притежаваме и обсебването е физическото проявление на проблемите с психичното здраве, които предизвикват умовете ни.
Питър Уолш
Мисля, че си струва да се опитаме да бъдем майка, която се радва на това кои са нейните деца, в техните шеги и сериозни въпроси. Майка, която прекарва по-малко време в обсебване какво ще се случи или какво се е случило и повече време да се наслаждава на това, което е.
Айлет Уолдман
Въпреки че повечето от моите статии изглеждат несвързани, те обикновено имат една обща нишка: обсебването. Те са за обикновени хора, принудени да правят необикновени неща - неща, които повечето от нас никога не биха се осмелили - които вкарват в главите си някакъв зародиш на идея, която метастазира, докато не ги погълне.
Дейвид Гран
Страстта в никакъв случай не е по-пълноценният живот, какъвто изглежда в мечтите на юношеството, а напротив, е вид гола и оголваща интензивност, наистина, горчива бедност, обедняване на ума, изпразнен от цялото многообразие, обсебване на въображението от един образ.
Дени дьо Ружмон
Обсебването е красиво. Това е, което прави изкуството.
Джос Уедън
Не мога да обясня на друг радостта и щастието, които получавам от преподването. Това е повече от професия, това е обсебване, призвание, това е страст, защото аз обичам да преподавам ... Обичам да преподвам така както художникът обича да рисува, както певецът обича да пее, както музикантът обича да свири. Всеки силен човек обича да участва в състезания.
Уилям Лайън Фелпс