Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лакомия"
Седемте смъртни греха на християнската църква са: алчност, гордост, завист, гняв, лакомия, похот и леност. Сатанизмът се застъпва за отдаването на всеки от тези "грехове", тъй като всички те водят до физическо, умствено или емоционално удовлетворение.
Антон Шандор Ла Вей
Лакомията е грешна. Разточителна е.
Алтън Браун
Гордостта, гневът, лакомията и безделието понякога се побеждават, но обръщането на зъл и завистлив ум е своеобразно чудо.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Винаги трябва да приемате това, което казвам за религията, с недоверие, защото 7-те смъртни гряха са по-скоро като седемте ми ежедневни дейности. Опитвам се да ги проверявам поне веднъж на ден. Всички с изключение на лакомията; моят треньор държи това под контрол.
Майло Янопулос
Ето най-важното нещо, което трябва да разберете за апетита: Те не са причинени от слаба воля или лакомия. Гладът се предизвиква от биологичните свойства на самите храни. Тоест, някои храни имат химически грим, който ни кара да жадуваме по същия начин, по който наркотиците, алкохолът и тютюнът имат пристрастяващи компоненти.
Нийл Барнард
Под прикритието на лакомия и необуздан апетит има нужда от самонаграждаване чрез храна, която за всички дебели хора е неустоима и толкова спешна, колкото инстинкта за оцеляване.
Пиер Дюкан
Знам, че ядох поне четири бисквитки, което вероятно ми гарантира първокласен билет за ада за лакомия.
Сюзан Бет Пфефър