Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Птичка"
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Работата е достатъчно лоша през зимата, но през лятото може да стане напълно непоносима. Заклещени в безвъздушни офиси, всяка фибра от нашето същество сякаш вика за свобода. Напомняме си, че сме заседнали в двойна математика, докато птичките пеят навън.
Том Ходжкинсън
Вижте как по-малките птици поздравяват слънцето с толкова весело чуруликане и толкова много песни! Това е техният начин да изразят преклонение пред единствената светлина, която могат да познават, външна. Но човек може да познае и вътрешното Слънце, Светлината на Висшия Аз. Колко повече причина има той да чурулика и пее от малките птички! И все пак колко малко хора изпитват благодарност за такава привилегия.
Пол Брънтън
Даром пеят само птичките.
Фьодор Шаляпин
И наистина е много приятно да яздиш напред в зората на един пролетен ден. Защото тогава малките птички наистина пеят най-сладката си песен, като всички се обединяват в една радостна смесица, от която човек едва ли може да различи една нота от друга, толкова многобройна е тази хубава кръгла песен; тогава растящите неща на земята миришат най-сладко в свежестта на ранния ден - красивите цветя, храстите и цветовете по дърветата; тогава росата обсипва целия меч като с невероятно множество скъпоценни камъни от различни цветове; тогава целият свят е сладък, чист и нов, сякаш беше прясно създаден за този, който дойде да броди в чужбина толкова рано сутринта.
Хауърд Пайл
Мразя да изтъквам очевидното, но ето тази малка птичка, която се опитва да премине през огромна бронирана стъклена стена. Напълно невъзможна ситуация. Казваш ми, че е тук всеки ден и упорито кълва в продължение на десет минути. Е, днес стъклената стена падна.
Кевин Куан
"Стойчо Стоилов е един мишок в Ловеч. Неговата роля е на храстче, от което излизат птичките." (Наско Сираков коментира обвинението на Стоилов, че последните две победи на сините са дошли след голове от засада); 09.2004.
Наско Сираков