Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Присвояване"
В онова първобитно състояние на обществото, което предшества присвояването на земя като частна собственост и натрупването на капитал, целият продукт на труда е принадлежал на работника. Не му се е налагало да го разделя нито със земевладелеца, нито със стопанина. Ако това състояние се беше съхранило, то трудовата работна заплата би нараствала заедно с увеличението на трудовите производителни сили.
Адам Смит
Апетитът на детето за нови играчки апелира към желанието за собственост и присвояване: привлекателността на играчките се крие не в тяхното използване, а в техния статут на притежание.
Кристофър Лаш
От друга страна, моят случай беше свързан с незаконното присвояване на изходен код, защото исках да стана най-добрият хакер в света и ми беше приятно да бия механизмите за сигурност.
Кевин Митник
Силата ни е дадена, за да залазим своето имущество, а не за присвояване на чуждото.
Жак-Бенин Босюе
По-развитата сексуална страст и при двата пола е до голяма степен емоция на власт, господство или присвояване. Няма състояние на чувство, което да казва моето, моето, по-яростно.
Чарлз Кули
Покажете ми член на Конгреса, който е част от процеса на присвояване и аз ще ви покажа съпруга, дете или шурей с компания, която се възползва от федералните долари.
Джак Кар
Присвояването на пари за държавната отбранителна поръчка трябва да се разглежда като пряк удар по националната сигурност и да се работи по тези факти толкова стриктно, колкото и по пресичането на финансирането на тероризма. Има случаи, когато след началото на работата цената се е увеличила единадесет пъти... Възлагам на Министерството на отбраната, Финансовия мониторинг да разработи система за стриктно проследяване на използването на всяка бюджетна рубла по държавната отбранителна поръчка.
Владимир Путин