Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Круша"
За любовта ние знаем малко. Любовта е круша. Тя е сладка и има определена форма. Но пробвайте да дадете определена форма крушите!
Анджей Сапковски
Всеки си брули круши според дължината на пръта.
Веселин Георгиев
Никога не усложнявай нещо, което е просто. Това е една от най-големите житейски мъдрости, които съществуват. Много мъчно приложима. Особено за интелектуалци и романтици. Никога не се проявявай като духовен Херкулес, щом можеш да постигнеш същото с един нов панталон. Така не ядосваш партньора си, той няма защо да напряга сили, за да стане равен с тебе, ти си спокоен, и това което желаеш пада като зряла круша в скута. Никога не трябва да форсираш щастието си."
Ерих Мария Ремарк
За нея промених камъчетата в диаманти, обувките в огледала, промених стъклото във вода, дадох й крила и извадих птици от ушите й и в джобовете й намери перата, помолих круша да стане ананас, ананас да да стане крушка, крушка да стане луната и луната да стане монета, която хвърлих за любовта й...
Никол Краус
Аромат, който ме смущава и ме радва. Мирише на зрели круши, ветивер, малко теменужки и още нещо - нещо пикантно, почти хапливо и екзотично.
Ребека Уелс
Понякога долината отдолу е като купа, пълна с мъгла. Виждам твърди зелени смокини на две дървета и круши на дърво точно под мен. Идва хубава реколта. Майското лято трае сто години.
Франсис Мейс
Сигурен съм, че в историята на Адам и Ева забраненият плод е бил смокиня, а не ябълка, круша или нещо друго.
Йотам Отоленги