Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бавачка"
Учителят със сигурност получава твърде малко като бавачка, но твърде много като учител.
Фран Лебовиц
Имах бавачка, която израсна в Мароко и родителите ми ме насърчаваха понякога да се поставям на нейно място.
Лейла Слимани
Бавачка е жена, която живее в апартамент, но апартаментът не е неин. Тя отглежда деца, учи ги как да ходят, как да говорят; тя им дава храна - но тези деца не са нейни деца. Така че тя е на много двусмислено място.
Лейла Слимани
Искате децата ви да обичат бавачката, но в същото време искате да останете майка и искате да бъдете най-обичаната. Така че има нещо като ревност между майката и бавачката.
Лейла Слимани
Двете ми сестри и аз имахме много хубава бавачка вкъщи в Мароко до 13-годишна възраст. Спомням си, че родителите ми казаха как тя се е внедрила в нашето семейство. Знаеха, че ще страда, когато се отделим от нея.
Лейла Слимани
Хората не искат да се отнасят покорно към бавачките си. Те не искат да се държат като шефове. И така никой не знае точно как да се държи и всеки леко се преструва, че майката и бавачката са "равни" – когато това не е така. А да се преструвате, че сте равни, може да направи нещата сложни, дори опасни.
Лейла Слимани
Когато живееш в близки отношения с хората, не виждаш кои са те в действителност. По-специално, с бавачките те съществуват само във вашия дом и когато си тръгнат, те всъщност вече не съществуват за вас.
Лейла Слимани