Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кошер"
Меланхолията ме държеше като заложник, а пчелите изградиха кошер от тъга в душата ми.
Лори Халсе Андерсен
Гонят от кошерите на търтеите ленивото ято.
Вергилий
Оттогава доминират два опита в мен: философия и трагичното разстройство на целия ни земен кошер.
Олаф Стейпълдън
Контактът с [менструалната кръв] вкисва новото вино, посевите, докоснати от нея, стават безплодни, присадките загиват, семената в градините изсъхват, плодовете на дърветата падат, ръбът на стоманата и блясъкът на слонова кост са притъпени, кошерите на пчелите умират, дори бронзът и желязото са едновременно обзети от ръжда и ужасна миризма изпълва въздуха; вкусът му подлудява кучетата и заразява ухапванията им с нелечима отрова.
Плиний Стари
Смирението винаги трябва да върши своята работа като пчела, която прави мед в кошера: без смирение всичко ще бъде загубено.
Тереза Авилска
Повечето хора нямат представа за трудния живот на кошера. Пчелите имат таен живот, за който ние не знаем нищо.
Сю Монк Кид
Ако паралелите с животинския свят са подходящи, тогава шведите могат да се сравняват не с жаби, а с усърдни пчели работнички, които с радост работят за доброто на своя кошер.
Майкъл Бут