Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вегетарианство"
Вегетарианството тук означава също, че не консумираме млечни и яйчни продукти, защото те са продукти на месната индустрия. Ако ние спрем да консумираме, те ще спрат да произвеждат. Само колективното пробуждане може да създаде достатъчно решителност за действие.
Тик Нят Хан
Вегетарианството запазва живота, здравето, мира, екологията, създава по-справедливо разпределение на ресурсите, помага за изхранването на гладните, насърчава ненасилието за животните и човешките членове на планетата и е мощна помощ за духовната трансформация на тялото, емоции, ум и дух.
Гейбриел Казънс
Месоядството води към страдания, нещастия и болести. За да се излекува от тях, препоръчват на човека вегетарианска храна. Следователно вегетарианството не е нищо друго, освен метод за лекуване.
Петър Дънов
Откакто за пръв път отидох в Индия преди двадесет години, имаше осезаема промяна. Сега навсякъде има пица, месото е много по-популярно от всякога. Вегетарианството е "това старомодно нещо, което нашите родители правиха".
Нийл Барнард
Вегетарианството... това съм аз. Аз не ям месо вече повече от 10 години. Всъщност не ям месо от 11 и половина години и се чувствам добре, изглеждам добре и имам енергия. (...) и вие трябва да прегледате какво слагате във вашето тяло. Аз ям плодове и зеленчуци, ям жито и зърнени храни и се грижа за себе си и не мисля, че изглеждам зле, нали?
Трейси Бингам
Някои хора ще продължат да искат да ядат месо... Ние сме съгласни, че вегетарианството е по-здравословно.
Дейвид Строуд
"Колкото по-близо до вегетарианството сте, толкова по-добре.
Гари Плейър