Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Схватка"
В боя състоянието на твоят дух не трябва да се различава от всекидневното. И в схватката и във всекидневният живот ти трябва да бъдеш целеустремен, но спокоен.
Миямото Мусаши
Смъртта - това е постоянен бой. Аз встъпвам с нея в схватка с всеки нов разказ, повест, пиеса... Смърт! Аз ще се боря с нея с моите произведения, моите книги, моите деца, които ще останат след мен.
Рей Бредбъри
Не му пукаше в схватките - беше силен в лактите.
Веселин Георгиев
Аз съм в постоянна схватка със самият себе си. И смятам, че в повечето случаи я губя.
Роджър Уотърс
Намирайки любимия, свършват дългите търсения но започват кратките схватки.
Веселин Георгиев
Следяха ме. В това имаше известна ирония, имайки предвид, че през последните няколко седмици аз следях другите. Поне не беше вампир. Вече щях да го зная. Последният ефект от това да съм целуната от сянката беше способността да усещам неживите – за нещастие посредством пристъпи на прилошаване. При все това бях благодарна на предупредителната система на тялото ми и изпитвах облекчение, че преследвачът ми тази нощ не беше безумно бърз, безумно зъл вампир. Напоследък имах доста схватки с тях и ми се щеше поне за малко да си отдъхна.
Ришел Мийд
Историята безмилостно потъпква идеалите и ако някой човек или народ в определен момент се отказва от силата заради справедливостта, то нему е осигурена теоретична слава в света на мислите и истините, но това ще означава поражението му в схватка с друга сила, която по-добре разбира реалността.
Освалд Шпенглер