Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поклонник"
Не златаря създава божеството, а поклонникът.
Балтазар Грасиан
Високо и прекрасно - не е високо и прекрасно, понеже увлича поклонника, а по собствената неизменна природа.
Афанасий Фет
Поклонникът трябва да бъде фиксиран в заключението, че духовният учител не може да бъде обект на критика и никога не трябва да се счита за равен на обикновения човек.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Човечеството е проектирано да функционира като поклонник на Бог за вечни времена и намерението е всички аспекти от живота му да бъдат актове на поклонение пред живия Бог.
Джей Е. Адамс
Намгай, който е израснал в планините на Хималаите, пасе крави и овце и е бил инструктиран от чичо си Лама в религиозни ритуали, е бил набожен будист и известен художник. Но в САЩ той става поклонник на уредите и се покланя на олтара на масовата консумация.
Линда Лийминг
Жената задоволява своите прищевки по два начина; или с участието на своя съпруг, или със съдействието на своя поклонник.
Веселин Георгиев
Бил съм пионерче, но това не ме прави недорасляк за цял живот. Учил съм в Москва, но това не ме прави поклонник на политика на Кремъл, макар да съм съзерцавал кубетата му 5 години от аудиториите на института. Бил съм съпричастен към ДС, но и това не ме обвързва с нищо... Бих могъл да Ви приложа списък на световно известни "ренегати” на комунизма, чиито принос за разгрома на комунизма като идеология, авторитет и практика е не просто голям, но в някои случай-решаващ.
Иво Инджев