Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Есе"
За миг не сме провалени тестове и скъсани презервативи и измама на есета; ние сме пастели и кутии за обяд и се люлеем толкова високо, че маратонките ни пробиват дупки в облаците.
Лори Халсе Андерсен
Хората се оплакват от удивителните ми знаци, но аз честно казано мисля, че това е начинът, по който хората мислят. Не мисля, че хората мислят в есета; това е един удивителен знак към друг.
Том Улф
Обикновено се страхувам да пиша нехудожествена литература. Не се чувствам удобно или уверено да пиша есета и други подобни.
Пол Трембли
Определих, че идеалната работа за мен е тази, в която мога да пиша умни есета за живота си и работодателят ми ще ми даде достатъчно пари не само, за да живея комфортно, но и да купя много, много нови чифтове обувки.
Джен Ланкастър
Само човек, който е вродено егоцентричен, има ефирността и издръжливостта да пише есета.
Е. Б. Уайт
Част от флирта е, че сте склонни да си давате малко повече отпуск, за да бъдете неясни - да казвате неща, които са внушаващи и нюансирани, а не ясни и разбираеми, неща, които не бихте търпяли в есе или нещо, написано от непознат - и това може да бъде толкова вълнуващо.
Елиф Батуман
Начинът, по който историята прави аргумент, е съвсем различен от начина, по който го прави убедителното есе. Доминират емоционалната истина и логиката на метафорите.
Кен Лиу