Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самоанализ"
Проблема на самоанализа се състои в това, че той няма край.
Филип Дик
Искате ли да прочетете книга? Това изисква самоанализ. Това изисква време далеч от хората и време далеч от постоянната нужда да общувате и да се свързвате.
Гари Щейнгарт
Милиони хора никога не се анализират. Психически те са механични продукти на фабриката на своето обкръжение, заети със закуска, обяд и вечеря, работа и сън, и ходят тук-там, за да се забавляват. Те не знаят какво или защо търсят, нито защо никога не осъзнават пълно щастие и трайно удовлетворение. Избягвайки самоанализа, хората продължават да бъдат роботи, обусловени от околната среда. Истинският самоанализ е най-голямото изкуство на прогреса.
Парамаханса Йогананда
Аз съм централноевропеейка с английско образование и плачевна тенденция към постоянен самоанализ. Раздразнителен съм и имам слаби нерви.
Рут Прауър Джабвала
Нашето мислене за това кои сме като християни не трябва да започва с това, което можем да открием за себе си чрез самоанализ. По-скоро започва с това, което Бог казва за онези, които вярват в Христос.
Синклер Фъргюсън
В ерата на постоянни връзки на живо, основният въпрос на самоанализа се движи от "Кой си ти?" към "Какво правиш?"
Том Чатфийлд
Всеки, който е поне донякъде склонен към самоанализа, той, разбира се, се по-остро усеща, че става все по-самотен в този свят от ден на ден.
Джеймс Блиш