Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Каталог"
Теорията е мръсна дума в някои мениджърски среди. Това е доста любопитно, защото всички ние, особено мениджърите, не можем да се справим без теории, както библиотеките не могат да се справят без каталози и по същата причина: теориите ни помагат да осмислим входящата информация.
Хенри Минцбърг
Винаги казвам на хората, че съм станал писателка не защото съм ходил на училище, а защото майка ми ме е водила в библиотеката. Исках да стана писателка, за да мога да видя името си в каталога с карти.
Сандра Сиснерос
Днес повечето жени са заобиколени от гениални джаджи. Те не отглеждат грах или пиле, което сервират за вечеря; вместо това те ловуват и събират в хранителния магазин. Те минават през каталози или универсални магазини, за да си купят дрехи, вместо да стрижат овце, да щъкат вълна и да тъкат платове за поли, палта и одеяла.
Хелън Фишер
Между мислещ човек и ерудит има такава разлика, както между една книга и двадесет каталога.
Жан-Батист Сей
Любовта не може да бъде сведена до каталог от причини, и каталог от причини не могат да бъдат събрани в любовта.
Елинор Катън
Всяка готварска книга е каталог на ужасите.
Енрике Мориел
Не ми се ще да се разпространява това, защото е обемно, но да има в Секретариата на комисията един пълен каталог на регистрираните вероизповедания в България, съгласно действащата нормативна уредба. Нека да го има. Това е интересно и за разнообразието, пък и за проблемите.
Гиньо Ганев